Dictio Law Firm захистили інтереси Клієнта у судовому спорі з податковою

Завдяки зусиллям адвокатів Dictio Law Firm, детальному вивченню документів та вчасному оскарженню, податкове повідомлення - рішення було скасоване у судовому порядку.

Читати на Facebook

Фабула справи: Клієнт  займається торгівлею захисним покриттям (лако-фарбове, антикорозійне) та розчинниками до нього для промислових цілей (суднобудування, літакобудування). Податковими органами було проведено перевірку та винесено податкове-повідомлення рішення, яким застосовано фінансові санкції до Клієнта за порушення статті 15 Закону України   від 19.12.1995 № 481/95-ВР "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів", а саме здійснення оптової торгівлі пальним без наявності ліцензії  на право оптової торгівлі пальним. Спір стосувався визначення коду УКТ ЗЕД товару.

Завдяки зусиллям адвокатів Dictio Law Firm, детальному вивченню документів та вчасному оскарженню, податкове повідомлення - рішення було скасоване у судовому порядку.

Суд звернув увагу на необхідність застосування висновку торгово-промислової палати, який був  раніше проігнорований податковою. Також, звернув увагу на допущення податковими органами порушень у оформленні документів на перевірку, що є підставами вважати перевірку незаконною. Як результат – податкові повідомлення-рішення, винесені на підставі таких перевірок, підлягають скасуванню. Детально  ми раніше розповідали за посиланням: https://www.dictio.com.ua/.../podatkova-perevirka-na...

Слід зазначити, що попередньо справа пройшла процедуру адміністративного оскарження у ДПС України.

Також, до подачі адміністративного позову, паралельно з процедурою адміністративного оскарження,  ми скористалися правом звернутися до Ради бізнес-омбудсмена. Вона представляє та захищає інтереси бізнесу у державних органах. Окрема подяка Business Ombudsman Council - Ukraine, якою теж було опрацьовано  справу та винесено аргументоване, неупереджене рішення.

Будемо з цікавістю слідкувати за подальшим розвитком цієї справи.

Право на землю для іноземців та юридичних осіб з іноземним елементом в Україні

Новини

Публікації

09
.
02
.
2024

Істотне значення для пожвавлення інвестиційних процесів в Україні, особливо в період воєнних дій, має розуміння з боку потенційних іноземних інвесторів чітких правил, які діють в державі.

14-15 листопада 2023 наймасштабніша Міжнародна виставка та конференція ReBuild Ukraine відбулася у Варшаві.

Новини

Публікації

21
.
11
.
2023

Слід відзначити високий інтерес з боку іноземного бізнесу, який хотів би працювати в Україні. Цьому також сприяла позиція міжнародних інституцій щодо фінансування українських проєктів та готовності страхувати воєнно-політичні ризики.

Dictio та Miller Canfield розробили Путівник щодо Польських процедур придбання квартири на первинному ринку для Acciona

Новини

Публікації

03
.
10
.
2023

Путівник розрахований, зокрема на українських клієнтів, що мають на меті придбати житло у Польщі у забудовника на первинному ринку

Страхування інвестицій від політичних та воєнних ризиків, як інструмент їх залучення в Україну

Новини

Публікації

25
.
05
.
2023

Безсумнівно, інвестування на теренах потенційно охоплених війною пов’язане з великими ризиками. Тому, необхідним є відповідне страхування активів і інших аспектів господарської діяльності. Міжнародний досвід є важливою скдадовою успішної реалізації Україною стратегії страхування вітчизняних та іноземних інвестицій в Україні

Індустріальні парки. Нові можливості для інвестицій в Україну

Новини

Публікації

13
.
04
.
2023

Для заохочення інвесторів вкладати кошти у створення нових виробництв через механізм індустріальних парків в Україні прийнято Закон «Про індустріальні парки», внесено зміни до Податкового та Митного кодексів України, а також ухвалено ряд підзаконних нормативно-правових актів, що передбачають пільги для учасників ІП.