Forbes Ukraine про Dictio Law Firm

«З латини dictio перекладається як «слово» та «комунікація», і водночас є головним інструментом як адвоката, так і медіатора, – пояснює Олена. – Але підходи в цих спеціалістів різні. Найголовніша перевага послуг Dictio Law Firm – це більша ефективність, з якою ми можемо вирішувати проблеми наших клієнтів, користуючись ширшим арсеналом інструментів в залежності від ситуації.

Читати на Facebook

Часто жінки, успішні в професії, з острахом сприймають декретну відпустку: їм здається, що цей період завадить їх подальшому кар’єрному зростанню. Втім, приклад героїні рубрики #ПохвалиМалого Олени Штогрин ілюструє зовсім інший варіант розвитку подій: саме в декреті жінка отримала достатньо часу та натхнення для того, аби скласти перші плани з відкриття власного адвокатського бюро Dictio Law Firm. Як Олена сформувала свою унікальну пропозицію на ринку юридичних послуг, розповідаємо сьогодні в рамках ініціативи Forbes Ukraine з підтримки малого бізнесу.

«В юридичному бізнесі я вже більше 13 років, – розповідає Штогрин. – З останнього місця роботи, адвокатської фірми, я йшла вже в якості партнера. Не дивлячись на високу посаду, я все ж таки не була власницею справи, а отже не мала можливості працювати винятково за своїми правилами.

Саме в декреті, під час прогулянок з моєю однорічною дочкою, на основі цих правил я сформувала просту, але унікальну для ринку концепцію власного бізнесу». Ідея Олени полягала в тому, аби поєднати в роботі компанії традиційні принципи адвокатської діяльності та іноваційні (для України) принципи медіації, тобто більш неформального залагодження конфліктів між сторонами. «Звичайно, я розуміла, що власне бюро – це інший рівень свободи, відповідальності і взаємодії з клієнтами. Але технічні моменти мене не лякали – адже я була впевнена у своєму продукті», – згадує Штогрин.

«З латини dictio перекладається як «слово» та «комунікація», і водночас є головним інструментом як адвоката, так і медіатора, – пояснює Олена. – Але підходи в цих спеціалістів різні. Явищем медіації я зацікавилася ще в 2014 році, на початку 2019 прослухала спеціалізований курс у kmbs. Стартовим капіталом бюро стали мої власні накопичення, близько $6000. Звичайно, більша частина інвестицій – це інвестиції у мою адвокатську репутацію, зроблені на протязі усієї моєї 13-річної кар’єри, але навряд чи я зможу підрахувати їх грошовий еквівалент, – сміється жінка.

Найголовніша перевага послуг Dictio Law Firm – це більша ефективність, з якою ми можемо вирішувати проблеми наших клієнтів, користуючись ширшим арсеналом інструментів в залежності від ситуації. Наведу приклад: дві сторони йдуть до суду, аби розв’язати певний конфлікт. Вони апелюють до певних документів, якими закріплено правові взаємовідносини між ними. Суд не може запропонувати двом сторонам компромісне рішення, яке було б, можливо, більш вигідне обом учасникам процесу, адже він може діяти лише в межах вже існуючих правовідносин. В результаті маємо переможця і переможеного, а також витрати грошей і нервів, яких можна було б уникнути.

Якби при вирішенні конфлікту сторони скористалися послугами медіатора і не доводили справу до суду, результат міг би вийти дешевшим і більш задовільним для всіх. Сторони виробили б третій шлях вирішення проблеми – саме це забезпечує вдала медіація. Звичайно, її інструменти не універсальні та не можуть замінити інструменти адвокації, але часто їх поєднання дозволяє надати клієнту юридичну послугу зовсім іншої якості». Підхід Штогрин є новим і нетиповим для вітчизняної юридичної сфери, але користується попитом: вийти «в плюс» в компанії вийшло вже через півроку з моменту відкриття.

Право на землю для іноземців та юридичних осіб з іноземним елементом в Україні

Новини

Публікації

09
.
02
.
2024

Істотне значення для пожвавлення інвестиційних процесів в Україні, особливо в період воєнних дій, має розуміння з боку потенційних іноземних інвесторів чітких правил, які діють в державі.

14-15 листопада 2023 наймасштабніша Міжнародна виставка та конференція ReBuild Ukraine відбулася у Варшаві.

Новини

Публікації

21
.
11
.
2023

Слід відзначити високий інтерес з боку іноземного бізнесу, який хотів би працювати в Україні. Цьому також сприяла позиція міжнародних інституцій щодо фінансування українських проєктів та готовності страхувати воєнно-політичні ризики.

Dictio та Miller Canfield розробили Путівник щодо Польських процедур придбання квартири на первинному ринку для Acciona

Новини

Публікації

03
.
10
.
2023

Путівник розрахований, зокрема на українських клієнтів, що мають на меті придбати житло у Польщі у забудовника на первинному ринку

Страхування інвестицій від політичних та воєнних ризиків, як інструмент їх залучення в Україну

Новини

Публікації

25
.
05
.
2023

Безсумнівно, інвестування на теренах потенційно охоплених війною пов’язане з великими ризиками. Тому, необхідним є відповідне страхування активів і інших аспектів господарської діяльності. Міжнародний досвід є важливою скдадовою успішної реалізації Україною стратегії страхування вітчизняних та іноземних інвестицій в Україні

Індустріальні парки. Нові можливості для інвестицій в Україну

Новини

Публікації

13
.
04
.
2023

Для заохочення інвесторів вкладати кошти у створення нових виробництв через механізм індустріальних парків в Україні прийнято Закон «Про індустріальні парки», внесено зміни до Податкового та Митного кодексів України, а також ухвалено ряд підзаконних нормативно-правових актів, що передбачають пільги для учасників ІП.