Керуючий партнер Dictio Law Firm Олена Штогрин взяла участь у Бізнес- зустрічі "Україна-Казахстан"

10 грудня Керуючий партнер Dictio Law Firm Олена Штогрин (Olena Shtohryn) взяла участь у Бізнес- зустрічі "Україна-Казахстан", яка проводилася за підтримки Посольства Казахстану в Україні.

Читати на Facebook

Основні теми бізнес-зустрічі Україна-Казахстан:

  • Перспективні сфери зовнішньоекономічної діяльності між Казахстаном і Україною;
  • Інформація про затребувані товари і послуги на ринку Казахстану;
  • Можливість кооперації з державними та комерційними структурами Казахстану;
  • Існуючі умови у фінансовій і банківській секторах для ведення бізнесу в Казахстані;
  • Правове і податкове поле Казахстану.

Що стосується інвестицій.


Показово, що Аскар Мамин, Прем'єр Міністр РК, очолює Раду з покращення інвестиційного клімату та Інвестиційний штаб. Захист прав інвестора в країні забезпечує інвестиційний омбудсмен (врегулювання спорів між іноземним інвестором та казахськими державними органами у досудовому порядку). А також, існує спеціалізована судова коллегія у Верховному суді РК.

Спільні підприємства в Казахстані та Україні дозволяють виходити на ринок ЄврАзЄС (180 млн. населення), Центральної Азії (50 млн.населення). Також, поряд знаходиться Китай (західний Китай - 300 млн.населення), Іран (більше 80 млн. населення).
Аналогічно, у казахського бізнесу є зацікавлення виходити через Україну на ринок Європи.

Право на землю для іноземців та юридичних осіб з іноземним елементом в Україні

Новини

Публікації

09
.
02
.
2024

Істотне значення для пожвавлення інвестиційних процесів в Україні, особливо в період воєнних дій, має розуміння з боку потенційних іноземних інвесторів чітких правил, які діють в державі.

14-15 листопада 2023 наймасштабніша Міжнародна виставка та конференція ReBuild Ukraine відбулася у Варшаві.

Новини

Публікації

21
.
11
.
2023

Слід відзначити високий інтерес з боку іноземного бізнесу, який хотів би працювати в Україні. Цьому також сприяла позиція міжнародних інституцій щодо фінансування українських проєктів та готовності страхувати воєнно-політичні ризики.

Dictio та Miller Canfield розробили Путівник щодо Польських процедур придбання квартири на первинному ринку для Acciona

Новини

Публікації

03
.
10
.
2023

Путівник розрахований, зокрема на українських клієнтів, що мають на меті придбати житло у Польщі у забудовника на первинному ринку

Страхування інвестицій від політичних та воєнних ризиків, як інструмент їх залучення в Україну

Новини

Публікації

25
.
05
.
2023

Безсумнівно, інвестування на теренах потенційно охоплених війною пов’язане з великими ризиками. Тому, необхідним є відповідне страхування активів і інших аспектів господарської діяльності. Міжнародний досвід є важливою скдадовою успішної реалізації Україною стратегії страхування вітчизняних та іноземних інвестицій в Україні

Індустріальні парки. Нові можливості для інвестицій в Україну

Новини

Публікації

13
.
04
.
2023

Для заохочення інвесторів вкладати кошти у створення нових виробництв через механізм індустріальних парків в Україні прийнято Закон «Про індустріальні парки», внесено зміни до Податкового та Митного кодексів України, а також ухвалено ряд підзаконних нормативно-правових актів, що передбачають пільги для учасників ІП.