Щодо відшкодування за пошкоджене/зруйноване під час війни житло

Кабінет Міністрів України Розпорядженням від 05 березня 2022 р. № 202-р створив «Фонд відновлення зруйнованого майна та інфраструктури»

Читати на Facebook

Кабінет Міністрів України Розпорядженням від 05 березня 2022 р. № 202-р створив «Фонд відновлення зруйнованого майна та інфраструктури». Заявку на відшкодування можна залишити орієнтовно з 16 березня у додатку Дія, де реєструватимуть інформацію про пошкоджене та зруйноване майно.
#Dictio_інформує і надалі на своїй сторінці про зміни у процедурі, які ще будуть з’являтися. Останні зміни до Порядку грошової компенсації постраждалим, житлові будинки (квартири) яких зруйновано внаслідок НС воєнного характеру, спричиненої збройною агресією РФ були внесені ще 09 грудня 2021 року та стосувалися подій в Донецькій та Луганській областях (Докладніше: https://bit.ly/3MD0EA2).
• Зокрема, у Постанові № 1301 є перелік необхідних документів. Проте, оскільки після відкритого воєнного нападу РФ багато людей залишилися без документів, у «Дії» запроваджують тимчасове цифрове посвідчення «єДокумент».
• В акті обстеження зазначався висновок про технічний стан житла на момент його обстеження: «зруйноване», «пошкоджене», «було зруйноване, але на момент обстеження є повністю відбудованим» або «було зруйноване, але на момент обстеження є частково відбудованим». У разі коли житло пошкоджене, зазначається його придатність до проживання: придатне чи непридатне для проживання.
• Комісія з обстеження може враховувати фото- та відеоматеріали та дані, що містяться в офіційних доповідях ООН, ОБСЄ, МКЧХ, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, які розміщені на веб-сайтах цих організацій.
• У Постанові № 1301 від 09 грудня 2021 року наявне обмеження при отриманні компенсації – не більше 300 тис. гривень за один об’єкт. Проте, скоріше за усе у даний документ будуть вноситись зміни.
Як ми вже повідомляли,  на випадок введення воєнного стану військові адміністрації отримують повноваження щодо допомоги власникам житла в їх відбудові у разі пошкодження в результаті БД, терактів, диверсій.
Віримо, що скоро переможемо та усе відбудуємо!🇺🇦

Право на землю для іноземців та юридичних осіб з іноземним елементом в Україні

Новини

Публікації

09
.
02
.
2024

Істотне значення для пожвавлення інвестиційних процесів в Україні, особливо в період воєнних дій, має розуміння з боку потенційних іноземних інвесторів чітких правил, які діють в державі.

14-15 листопада 2023 наймасштабніша Міжнародна виставка та конференція ReBuild Ukraine відбулася у Варшаві.

Новини

Публікації

21
.
11
.
2023

Слід відзначити високий інтерес з боку іноземного бізнесу, який хотів би працювати в Україні. Цьому також сприяла позиція міжнародних інституцій щодо фінансування українських проєктів та готовності страхувати воєнно-політичні ризики.

Dictio та Miller Canfield розробили Путівник щодо Польських процедур придбання квартири на первинному ринку для Acciona

Новини

Публікації

03
.
10
.
2023

Путівник розрахований, зокрема на українських клієнтів, що мають на меті придбати житло у Польщі у забудовника на первинному ринку

Страхування інвестицій від політичних та воєнних ризиків, як інструмент їх залучення в Україну

Новини

Публікації

25
.
05
.
2023

Безсумнівно, інвестування на теренах потенційно охоплених війною пов’язане з великими ризиками. Тому, необхідним є відповідне страхування активів і інших аспектів господарської діяльності. Міжнародний досвід є важливою скдадовою успішної реалізації Україною стратегії страхування вітчизняних та іноземних інвестицій в Україні

Індустріальні парки. Нові можливості для інвестицій в Україну

Новини

Публікації

13
.
04
.
2023

Для заохочення інвесторів вкладати кошти у створення нових виробництв через механізм індустріальних парків в Україні прийнято Закон «Про індустріальні парки», внесено зміни до Податкового та Митного кодексів України, а також ухвалено ряд підзаконних нормативно-правових актів, що передбачають пільги для учасників ІП.