Антикризові заходи з підтримки відновлюваної енергетики

В Торгово - промисловій палаті України пройшла експертна нарада «Антикризові заходи з підтримки відновлюваної енергетики».

Читати на Facebook

В Торгово - промисловій палаті України пройшла експертна нарада «Антикризові заходи з підтримки відновлюваної енергетики».

На зустрічі, за участі Міністерства енергетики, Служби Віцепрем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, асоціацій та компаній – представників сфери альтернативної енергетики, обговорювались ключові проблеми розвитку відновлювальної енергетики та інвестиційної привабливості України.

Ще у грудні 2010 року Україна приєдналась до Договору про заснування Енергетичного Співтовариства, а в жовтні 2012 року взяла на себе зобов’язання до 2020 року досягти частки енергії із відновлюваних джерел енергії на рівні 11% в загальній структурі енергоспоживання країни.

Якщо подивитися на баланс попиту та пропозицій електричної енергії, то в квітні 2019 року доля ВДЕ складала 4,8% в об’єднаному енергетичному балансі України, а в квітні 2020 року – 10,7%. Тобто, Україна майже досягла виконання своїх зобов’язань.

Питання розвитку «зеленого курсу», як ніколи стає важливим для українського уряду в контексті оновлення Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

У грудні ЄС запровадили новий «зелений курс» (New Green Deal). Це тенденція на екологізацію/декарбонізацію всіх сфер економік. Ціль ЄС - до 2050 року стати вуглецево нейтральним. Україна у свою чергу може стати вуглецево нейтральною до 2070 року. Служба Віцепрем'єр-міністра уже активно веде діалог з ТПП України.

Також, Торгово-промислова палата України підтримує заходи щодо закупівель української техніки в галузі машинобудування з підтвердженим ступенем локалізації виробництва під час проведення тендерів. Особливої уваги заслуговують вітрові електростанції зі ступенем локалізації українського обладнання до 70%.

Будьте обачні з боргами вашої компанії

Новини

Публікації

17
.
06
.
2024

Інструмент банкрутства можна порівняти зі скальпелем в руках хірурга, ним можна як вилікувати, так і нашкодити. Процедури банкрутства є особливими та досить складними інструментом. Якщо ним будете користуватися ви, це може вас убезпечити від майнових витрат та відновити платоспроможність товариства. Якщо цим інструментом будуть користуватися ваші недобросовісні контрагенти, це може мати негативні наслідки як для товариства, так і для власника.‍

Хто такий замовник будівництва в Україні та які його повноваження щодо отримання дозвільної та містобудівної документації для початку будівництва?

Новини

Публікації

10
.
05
.
2024

В Україні Замовник може бути одночасно девелопером, а ось девелопер – не завжди Замовник об'єкта будівництва. Замовник будівництва, що має правоустановчі документи (власність/користування) на землю відповідає за оформлення всієї дозвільної документації.

Право на землю для іноземців та юридичних осіб з іноземним елементом в Україні

Новини

Публікації

09
.
02
.
2024

Істотне значення для пожвавлення інвестиційних процесів в Україні, особливо в період воєнних дій, має розуміння з боку потенційних іноземних інвесторів чітких правил, які діють в державі.

14-15 листопада 2023 наймасштабніша Міжнародна виставка та конференція ReBuild Ukraine відбулася у Варшаві.

Новини

Публікації

21
.
11
.
2023

Слід відзначити високий інтерес з боку іноземного бізнесу, який хотів би працювати в Україні. Цьому також сприяла позиція міжнародних інституцій щодо фінансування українських проєктів та готовності страхувати воєнно-політичні ризики.

Dictio та Miller Canfield розробили Путівник щодо Польських процедур придбання квартири на первинному ринку для Acciona

Новини

Публікації

03
.
10
.
2023

Путівник розрахований, зокрема на українських клієнтів, що мають на меті придбати житло у Польщі у забудовника на первинному ринку